2022-03-25 11:45:57• hírek • Bede Emőke

Ezeket a meghirdetett állásokat töltik be a leggyorsabban

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Az OLX apróhirdetési portál adatai szerint az oldalon közzétett álláshirdetések közül a dajkát vagy bejárónőt keresőkre jelentkezik leghamarabb az ideális jelölt, hiszen az e területeken meghirdetett munkahelyeket átlagosan már 16 nap után betöltik. A lista másik végén a kasszás- és kereskedelmi dolgozói hirdetések állnak, ezek esetében ugyanis akár 37 nap is eltelhet, míg valaki elfoglalja az adott munkahelyet.

A Ziarul Financiar lap szerint a szabad munkahelyek általános betöltési ideje jelentősen csökkent az elmúlt egy évben, februárban példának okáért elég volt 20 nap, hogy a meghirdetett posztot valaki betöltse. Az OLX képviselői úgy vélekednek, ez egyértelműen arra utal, hogy a pandémia által okozott válság után elkezdett talpra állni a román munkaerőpiac, mi több, a betölthető munkahelyek száma lassan eléri a járvány előtti szintet.


A dajkát és bejárónőt kereső hirdetések után a második helyen a „Gyakorlat – Ideiglenes munka – Szezonmunka” áll, az e kategóriában meghirdetett állásokat általában már 21,5 nap alatt betöltik, illetve ugyanennyi kell a „Marketing – PR – Media” területen megürült állások betöltéséhez is. Az oktatással és képzésekkel kapcsolatos álláshirdetésekre általában 24 nap után találták meg az ideális jelöltet, és a szórakoztatóiparban elérhető szabad munkahelyek betöltése is bő három hetet vett igénybe.


Hasonló értéket jegyeztek még a kifejezetten a fogyatékkal élő személyek számára meghirdetett állások esetében is, de az IT-val és informatikával kapcsolatos posztok, valamint a mezőgazdasági és állattenyésztési helyek is beteltek kevesebb mint 25 nap alatt.


Az OLX összesítése szerint a legnehezebben a kasszás és kereskedelmi dolgozói helyeket sikerült betölteni, a hirdetők ugyanis átlagosan csak 37 nap után találták meg a tökéletes jelöltet. Nincsenek sokkal jobb helyzetben azok a munkáltatók sem, akik biztonsági őröket vagy telefonos ügyfélszolgálatos munkatársakat keresnek, hiszen a megfelelő emberek megtalálása itt is átlagosan 34,8 napba telt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: